ONTMOET ONZE BOERENFAMILIE

De heerlijke ambachtelijke kwark van STUARK wordt gemaakt door zuivelboerderij De Klef. Joris en Sandra wonen en werken op een boerderij met een eigen zuivelmakerij in Overloon. Hier werken ze dagelijks aan de beste echte boerenzuivelproducten.

1950: Christ Cremers

Het verhaal van Boerderij De Klef begint meer dan zeventig jaar geleden, in 1950, toen Christ Cremers deze prachtige boerderij stichtte en het de toepasselijke naam "De Klef" gaf.

Het was de passie van Christ en later zijn zoon Willie, samen met zijn vrouw Dieny, die de basis legde voor het succes van Boerderij De Klef. Met een ongeëvenaarde toewijding aan hun koeien en een vooruitziende blik op ondernemerschap, hebben zij het bedrijf laten bloeien tot wat het vandaag is.

DE VOLGENDE GENERATIE AAN HET ROER

Eigen boerenzuivel sinds 2020

In 2014 was zoon Joris klaar met de middelbare agrarische school en kwam hij erbij in het bedrijf. Een jaar later ontstonden de eerste ideeën voor het zelf verwerken van een deel van de eigen melk.

Joris is op een dag richting de supermarkt in het dorp gegaan, met de vraag of hij dagverse melk in de winkel kon leggen. Hij kwam thuis met het plan om zelf halfvolle melk te maken. Ook kreeg hij in de supermarkt de tip om verder te kijken en ook andere zuivelproducten te maken. Nu, met de volgende generatie aan het roer – Joris, samen met zijn echtgenote Sandra – wordt de Boerderij De Klef voortgezet met dezelfde toewijding en passie als hun voorgangers. Hun voortdurende streven naar kwaliteit en duurzaamheid sluit naadloos aan bij onze eigen waarden bij STUARK.

Melkmeisjes van de boerderij

Op de boerderij zijn alle koeien van het ras Holstein-Friesian, een ras wat geliefd is om zijn melk. Het zijn zwartbonte én roodbonte dames! Zij zijn hier op de boerderij geboren en uitgegroeid tot melkkoeien. Al deze dames worden drie keer per dag gemolken in de melkstal.

Heerlijke melk wordt vanzelfsprekend geproduceerd door het gebruik van hoogwaardig, uitgebalanceerd voer! De koeien genieten van een smakelijke mix van diverse producten, nauwkeurig afgestemd op hun behoeften. Eigen gras en maïs vormen altijd de basis, aangevuld met bijproducten zoals bietenpulp en bierbostel, afkomstig uit bier- en suikerproductie.

STUARK MEMBER

Officiële verkooppartner worden?